Press "Enter" to skip to content

Személyigazolvány cseréje

Apple 0

A házasságunkat követően megváltozott a családi nevem, így le kell cserélnem a régi irataimat. A személyigazolványom lejárt, míg külföldön voltam, így nem is foglalkoztam vele, de most hogy hosszabb ideig haza jöttem, úgy gondoltam, hogy itt az idő elkészíttetni. (És az angliai EGT családi engedélyhez is jól fog jönni.)

Mikor elköltöztem otthonról, akkor még fizetni kellett egy személyi igazolvány kiállításáért, viszont ez 2016-tól megváltozott és ingyenesen hozzá lehet jutni, amiben már a taj és lakcím adatok is benne vannak elektronikusan. Hogy ennek hogy fogom hasznát venni, még nem tudom, de nem hangzik rosszul. Elméletben ennek köszönhetően már nem kell a TAJ kártya, de a hölgy az önkormányzaton azt mondta, hogy csináltassam azt is meg, mert nem sok helyen tudják kezelni az új típusú kártyát… Hát ennyit erről.

Bármelyik önkormányzaton lehet igényelni az igazolványt és 8 napon belül ki is küldik. Sőt, ügyfélkapun keresztül ki tudtam állítani egy meghatalmazást, mely alapján édesapám veheti át az igazolványt és ez meglepően egyszerűen és probléma mentesen zajlott le. A másik pozitív csalódás pedig az volt, hogy az ügyfélkapun angol leírás is szerepelt, amire abszolút nem számítottam.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.