Press "Enter" to skip to content

Megérkeztünk Londonba

Apple 0

December elsején megérkeztünk Londonba, miután két hetet Magyarországon töltöttünk.

Ez az EGT családi engedély jelentkezésünk időrendje:

  • Október 4.: Az osakai vízum központban M-nek interjúja volt, ahol leadta a dokumentumokat.
  • Október 19.: Végre kaptuk e-mail, hogy az útlevél és egyéb iratok megérkeztek a vízum központba.
  • Október 21.: Megérkezett a levél.

Már nagyon idegesek voltunk ekkor, mert minden blogon azt olvastuk, hogy az elbírálási idő Osaka-ban maximum 8 munkanap, mi 12-t vártunk.

Aztán végre megérkezett az e-mail, hogy a dokumentumok kész vannak, de még ekkor is három napot várnunk kellett. Nagyon idegtépő volt, mivel az e-mailben nincs szó az eredményről.

Mi úgy tudtuk, hogy csak az eredeti iratokat fogjuk vissza kapni (anyakönyvi kivonat, stb.), de mindent visszaküldtek. Minden levél, fénykép, mindent. Én örültem neki, mert voltak benne olyan dolgok, amik fontosak számomra. Ezek után kinyitottuk az útlevelet és ott volt a vízum!

Két hétig Budapesten maradtunk, találkoztunk a családdal és kirándultunk is egy napot.

Budapest cityscape
M fényképe a Szent István Bazilika panoráma kilátójáról

December elsején megérkeztünk Londonba, a Stanstad repülőtérre. Az útlevél ellenőrzés a vártnál jóval tovább tartott, ezért lekéstük a buszt, amire már előre megvettük a jegyet. Végül minden rendben volt és a Stansted Express-szel mentünk a Liverpool Street állomásra, ahol találkoztunk a testvéremmel.

Most éppen Catford-ban élünk egy share házban. Nem a legjobb, főleg tömegközlekedés szempontjából, a testvéremnek és férjemnek is nehéz. Viszont találtunk egy két szobás lakást és a következő hónap elején tudunk is költözni.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.